Pysens pizza

Ger 3-4 ganska små pizzor

Deg:


  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 
6 dl vetemjöl
  • Ev. 1 tsk salt

Blanda samman jäst, vatten och 2 msk av vetemjölet. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Blanda i så mycket mjöl att det blir en knådbar deg som inte kladdar. Arbeta degen väl tills den blir seg. Låt jäsa i 1-2 timmar. Tag upp på bakbord och knåda lite till. Dela i bitar och kavla ut ganska tunt. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och lägg på fyllning.

Förslag till pålägg, räcker till en liten pizza:


  • 1 msk tomatpuré
  • 
1 msk vegansk färskost (Tofuline creamy spread naturell)
  • 
1 skivad champinjon
  • 
½ burk (ca 400 g) ananas i bitar
  • 
½ skivad banan
  • 1/4 skivat äpple
  • ev. 1 msk jordnötter – uteslut till små barn som du inte är övertygad om att de kan tugga ordentligt!
  • 
ev. 2 finstrimlade soltorkade tomater
ev.
  • 8 svarta oliver i mindre bitar
  • 
2 skivor veganost (Tofutti cheddar) i mindre bitar

Blanda tomatpuré med färskost och bred ut över den lilla pizzan. Lägg på övriga ingredienser. Grädda i mitten av ugnen, 250-275 grader, i 15-20 min.

 

 Källa: Santoshas veganblogg

Comments are closed.