Risgrynspudding med russin och kardemumma

  • 1½ dl rundkornigt ris
  • 
3 dl vatten
  • 7½ dl sojamjölk
  • 
1 msk vaniljsocker
  • 
½ msk citronarom eller 1 msk rivet citronskal (obesprutad citron!)
  • 
1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 
1 dl russin
  • 
400 g smulad hård tofu

Koka upp ris och vatten och låt sjuda under lock i 10 min. Tillsätt sojamjölken och låt koka upp igen. Sjud på svag värme i 45-60 min och låt svalna. Blanda ner övriga ingredienser. Häll alltsammans i en smord ugnssäker form. In i ugnen, nästan i en timme, på 200 grader. Servera med bärsås.

Tips: Till små barn kan man utesluta russinen – de fastnar lätt i halsen.

 Källa: Santoshas veganblogg

Comments are closed.