Tofu-röra

tofuröra med haricot vertsPerfekt till brunch eller lunch. Receptet räcker till 2-4 personer, beroende på vad man serverar som tillbehör.

  • 400 g fast tofu
  • 1 gul eller röd lök
  • 2 msk näringsjäst (jag använder märket Vitam Essential Yeast Extract som finns på Goodstore)
  • 2 dl naturella cashewkärnor
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt och peppar efter smak
  • olja eller margarin till stekning

Blötlägg cashewkärnorna i en timme eller mer. Mixa dem i en matberedare med 2 dl vatten till en krämig, gräddig konsistens. Hacka löken fint och fräs den i lite matfett i en stekpanna tills den är genomskinlig. Smula ner tofun och strö över paprikapulver och gurkmeja. Låt det fräsa ihop en stund och tillsätt sedan cashewgrädden och näringsjästen. Salta och peppra (tänk på att näringsjästen innehåller en hel del salt).

Servera med en fräsch sallad och kryddgrönt.

Leave a Reply